Fost senator PSD, condamnat cu suspendare pentru accidentarea mortală a unui biciclist

Fost senator PSD, condamnat cu suspendare pentru accidentarea mortală a unui biciclist

Dan Manoliu, fost senator PSD şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, a fost condamnat luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, el fiind acuzat că în anul 2015 a accidentat mortal un biciclist, informează Agerpres.

Instanţa a impus ca Dan Manoliu să stea doi ani sub supraveghere, perioadă în care trebuie să presteze 60 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei municipiului Roman.

De asemenea, judecătorii au dispus prelevarea de probe biologice de la Manoliu în vederea determinării profilului genetic şi înscrierii în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Pe latură civilă, magistraţii au decis ca Allianz-Ţiriac Asigurări SA să plătească daune morale rudelor bărbatului mort în urma accidentului, suma totală ridicându-se la 160.000 euro către cinci părţi civile constituite în proces.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Politicianul a susținut că şi-a pierdut cunoştinţa înainte de accident

Pe 21 decembrie 2015, Dan Manoliu, la acea vreme vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, se afla deplasa cu o maşină ce aparţinea CJ Neamţ, îndreptându-se spre birou, după ce vizitase baza unei societăţi comerciale din Roman.

La un moment dat, a pătruns pe contrasens şi a accidentat mortal un biciclist de 58 de ani, la intrarea în localitatea Baratca, pe drumul naţional dintre Piatra Neamţ şi Roman. Maşina a rupt apoi un gard şi s-a oprit într-o fântână din curtea unei gospodării.

Bărbatul de 58 de ani a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, unde a decedat la scurt timp.

Şoferul a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest şi a ieşit negativ,

„Nu ştiu cum s-a întâmplat, brusc mi s-a tăiat filmul, cum se spune. A fost fie un puseu de tensiune, fie o cădere de calciu, pentru că nu îmi aduc aminte absolut nimic. M-am trezit după producerea accidentului”, declara atunci Dan Manoliu.

Ancheta procurorilor în acest caz a durat patru ani. Dosarul a fost deschis de procurorii din Neamţ, mutat apoi la Parchetul General, după ce Dan Manoliu a fost ales, în 2016, senator PSD de Neamţ.

Dan Manoliu a fost trimis în judecată în noiembrie 2019 pentru ucidere din culpă, iar o primă decizie în instanţă a venit după doi ani.

JUSTITIE POLITICA SOCIAL ULTIMELE STIRI