Un primar a fost săltat și reținut de DIICOT pentru violarea unei copile de 13 ani

Un primar a fost săltat și reținut de DIICOT pentru violarea unei copile de 13 ani

Un primar PNL, Robert Ştefan, a fost săltat și reținut de DIICOT alături de alte patru persoane! Cei cinci sunt suspectați de trafic de minori, viol, loviri şi alte violenţe şi influenţarea declaraţiilor și sunt cercetate de către procurorii DIICOT. Faptele s-au produs în perioada 2017-2018, victimă fiind o fată care la momentul respectiv avea 13 ani. Între suspecţi este primarul din Şefăneştii de Jos, Ilfov, care a fost audiat la sediul DIICOTpotrivit ȘtiripeSurse.ro

”La data de 11.02.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală desfăşoară activităţi într-o cauză vizând un număr de 5 suspecţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, viol, complicitate la viol, loviri şi alte violenţe şi influenţarea declaraţiilor”, a transmis, vineri, DIICOT.

Procurorii au precizat că, în perioada 2017-2018, suspecţii au traficat şi exploatat sexual în mod constant o minoră în vârsta de 13 ani.

”În vederea îngreunării anchetei penale şi împiedicării tragerii la răspundere penală a autorilor, suspecţii au întreprins demersuri constând în influenţarea declaraţiilor persoanei vătămate în faţa organelor judiciare prin oferirea de foloase patrimoniale şi exercitarea de ameninţări asupra familiei minorei. De asemenea, doi dintre suspecţi au exercitat în mod repetat acte de violenţă asupra martorului denunţător (ce au necesitat 3-4 zile, respectiv 11-12 zile de îngrijiri medicale) în scopul împiedicării sesizării organelor judiciare”, au mai precizat procurorii.

Aceştia au explicat că, în cadrul audierilor, persoana vătămată a beneficiat de consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală.

Între cele cinci persoane vizate este şi primarul din Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, Robert Ştefan. Acesta a fost audiat, vineri, la DIICOT.

În acelaşi dosar, primarul a fost reţinut, în iunie 2021.

JUSTITIE POLITICA SOCIAL ULTIMELE STIRI