Iata masina inventată de un român care merge „cu apa!” 3 litri de apa pentru a calatori 5000 km!

Iata masina inventată de un român care merge „cu apa!” 3 litri de apa pentru a calatori 5000 km!

Un barbat din Bacau a inventat masina care, cu trei litri de apa, merge aproximativ 5000 de kilometri.

Motorul care promite consum mic si eficienta maxima a fost creat de un inginer in varsta de 50 de ani . Barbatul explica mecanismul: un generator de ioni care separa hidrogenul de oxigen, un dispozitiv care, daca ar fi atasat motoarelor ca cel de sub capote masinii tale, ar inlocui pur si simplu alimentarea cu benzina sau motorina.

Daca te tenteaza sa montezi un astfel de dispozitiv pe masina ta si crezi ca nu ti l-ai putea permite, mai gandeste-te. Creatorul sau spune ca nu te va costa mai mult de 200-300 de lei,scrie soferidinromania.ro

Inginerul spune ca s-a brevetat inventia in 1985, iar aceasta este in procedura de omologare la Institutul de Motoare termice din Graz, Austria. In momentul in care va obtine omologarea, bacauanul vrea sa infiinteze in localitatea sa o fabrica de productie in serie a acestui dispozitiv.

Daca crezi ca sunt doar basme, iti spun ca inginerul nostru face mare economie la carburant. Foloseste acest dispozitiv pe masina si functioneaza doar cu apa, suc.

Practic, orice lichid care contine hidrogen poate fi folosit drept combustibil pentru motor. Dispozitivul este ecologic pentru ca arde hidrogenul si elibereaza oxigen in atmosfera, a mai spus inventatorul care si-a testat masina la Registrul Auto Roman, iar emisia de noxe a fost zero.

Bacauanul crede ca daca va deschide fabrica pentru a produce in serie acest dispozitiv, ar pune pe butuci afacerea benzinarilor. Este si motivul pentru care nu crede ca va gasi sprijin din partea factorilor de decizie pentru a deschide aceasta fabrica.

Daca nu va gasi nici investitor, va face tot ce este posibil sa se dezvolte pe cont propriu. Modelul propus de roman nu este singurul de acest fel. In urma cu aproape trei ani, o companie germana a prezentat la Targul Auto de la Geneva o masina care merge cu apa de mare. Masina, aflata in teste, are un motor electric care produce nu mai putin de 920 de cai putere. Vehiculul atinge suta de kilometri in doar 2,8 secunde si poate rula cu o viteza de 350 de kilometri pe ora.

SOCIAL ULTIMELE STIRI