Ursula von der Leyen anunță că UE închide complet spațiul aerian pentru ruși. Russia Today și Sputnik vor fi interzise în UE

Ursula von der Leyen anunță că UE închide complet spațiul aerian pentru ruși. Russia Today și Sputnik vor fi interzise în UE

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat în această după-amiază că UE închide complet spațiul său aerian pentru aeronavele din Federația Rusă.

„În primul rând, închidem spațiul aerian al UE pentru aeronavele deținute de Rusia, înmatriculate în Rusia sau controlate de Rusia. Acestea nu vor putea ateriza, decola sau survola teritoriul UE, inclusiv avioanele private ale oligarhilor.

În al doilea rând, vom interzice propaganda media a Kremlinului în UE. Russia Today și Sputnik, deținute de stat, și filialele lor, nu vor mai putea să-și răspândească minciunile pentru a justifica războiul lui Putin. Dezvoltăm instrumente pentru a interzice dezinformarea dăunătoare în Europa”, a declarat președinta Comisiei Europene, potrivit Sky News.

Președintele Comisiei Europene a declarat duminică că „pentru prima dată, Uniunea Europeană va finanța achiziționarea și livrarea de arme și alte echipamente către o țară care este atacată”.

Von der Leyen a adăugat că UE îl va viza și pe președintele Belarus Alexander Lukașenko pentru sprijinirea campaniei militare pe scară largă a Rusiei în Ucraina. „Vom lovi regimul lui Lukașenko cu un nou pachet de sancțiuni”, a spus ea.

EXTERN POLITICA SOCIAL ULTIMELE STIRI