Guvernul desființează Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov

Guvernul desființează Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov

Guvernul desființează Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov ,reorganizându-se ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, se arată într-un proiect de act normativ de pe ordinea de zi .

„Desfiinţarea spitalului se realizează prin reorganizarea acestuia ca structură fără personalitate juridică, în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, unitate sanitară publică cu paturi, cu sediul în Municipiul Brașov, Aleea Dealul Spirii nr. 12, județul Brașov, al cărui management a fost preluat de către Consiliul Județean Brașov, și funcționarea în continuare a structurilor preluate în spațiile actuale”, se mai arată în propunerea de act normativ.

În urmă cu doi ani, DSP propunea reorganizarea administrativă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov și fuziunea sa cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. Între timp, însă, la Guvern a ajuns o propunere de fuzionare a Spitalului de Boli Infecțioase cu Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie.

În urmă cu doi ani, conducerea DSP Brașov propunea reorganizarea totală a sistemului public de sănătate din Brașov. Pentru a se identifica soluțiile cele mai viabile, Direcția de Sănătate Publică Brașov a avut dialog cu managerii spitalelor, reieșind ca primă soluție reorganizarea administrativă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov și fuziunea sa cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov.

În privința Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, s-a convenit mutarea etapizată a secțiilor din Pavilionul Mârzescu în pavilioanele Central, Astra și Tractorul.

O altă soluție identificată a fost mutarea secțiilor de Psihiatrie II și III ale Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov din imobilul situat pe str. M. Eminescu (spațiu închiriat) la Sânpetru, în locul Unității de Asistență Medico-Sanitară de Pneumoftiziologie. Pacienții cu probleme medicale sau sociale de aici vor fi preluați  de o structură care urmează a se înființa la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov.

De asemenea, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov a propus ca această unitate (care funcționează actualmente ca și chiriaș în 3 din cele 6 pavilioane unde își desfășoară activitatea) să fie relocată, etapizat, pe platforma Mârzescu, notează bizbrasov.ro

SANATATE SOCIAL ULTIMELE STIRI