Rusia acuză România printr-o ambasadă că ar fi trimis în secret reprezentanti ai unei companii militare la Odesa!

Rusia acuză România printr-o ambasadă că ar fi trimis în secret reprezentanti ai unei companii militare la Odesa!

Ambasada Rusiei în Africa de Sud face acuzații grave, printr-o postare pe Twitter. Instituția spune că un grup al NATO, format din oficialii unei companii militare româneşti, s-ar fi deplasat în secret la începutul lunii aprilie la Odesa.

„Un grup secret de monitorizare al NATO, format din oficiali ai unei companii militare private româneşti, a început să lucreze la Odesa’, relatează presa. Aşadar, românii ajută regimul nazist kievean instalat la Odesa, la fel cum forţele armate ale României au ajutat forţele germane să ocupe Odesa în 1943. Se pare că cineva nu a învăţat din istorie”, se arată în mesajul postat pe Twitter de Ambasada Rusiei în Africa de Sud.

Mesajul este însoţit şi de imagini ale liderilor armatei române în Al Doilea Război Mondial. Informaţia a fost difuzată de RIA Novosti, agenţie rusă de stat, al cărei site a fost interzis în statele europene după izbucnirea războiului din Ucraina. Informaţia spune că angajaţii români ai unei presupuse companii militare pe nume Nordstarsupport Group lucrează în Odesa, unde operează echipament capabil să determine cu precizie ridicată locul în care se află orice navă din Marea Neagră, pe o rază de 200 de kilometri.

Ria Novosti susţine că rolul acestei presupuse unităţi militare este „de a preveni debarcarea trupelor ruse în regiunea Odesa şi de a pune ţinta pe navele de război ruseşti pentru a ghida rachetele antinavă ucrainene Neptune”. Compania care apare în postarea de pe Twitter a Ambasadei Rusiei în Africa de Sud, în care se spunea că România ar fi trimis în secret militari la Odesa, neagă orice implicare în războiul din Ucraina și califică informațiile date de RIA Novosti drept false.

„North Star Support Group (NSSG), unul dintre liderii globali ai segmentului de servicii de consultanță și management al riscului pentru companii private ce desfășoară operațiuni de business în cele mai dificile regiuni din lume, anunță că informația transmisă de agenția de presă RIA Novosti conform căreia colaboratori români ai companiei ar fi implicați în operațiuni desfășurate în Odesa este complet falsă.

NSSG nu are în momentul de față colaboratori în orașul Odessa, din Ucraina, și nu desfășoară nicio activitate în această zonă. Mai mult decât atât, NSSG nu este o companie de tipul PMC – Private Military Company – și nu are nicio implicare militară în teatrele de conflict, inclusiv în războiul din Ucraina”, se precizează în comunicatul companiei.

JUSTITIE POLITICA SOCIAL ULTIMELE STIRI