Masonul Alexandru Cumpanașu, membru al Marii Loje Naționale din România, trimis în judecată de DNA într-un dosar de corupție

Masonul Alexandru Cumpanașu, membru al Marii Loje Naționale din România, trimis în judecată de DNA într-un dosar de corupție

Alexandru Cumpănașu a fost trimis în judecată de DNA pentru prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, fiind acuzat că s-ar fi angajat pe un post de expert IT pentru implementarea unui proiect guvernamental cu fonduri europene semnând în fals că are studii superioare. Astfel, el ar fi încasat pe nedrept peste 200.000 de lei.

DNA a anunțat miercuri că procurorii de la Serviciul teritorial Constanța au trimis în judecată o persoană fizică pentru infracțiunea de „participație improprie (în forma instigării) la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că este vorba despre Alexandru Cumpănașu, care a obținut un post de expert într-un proiect cu bani europeni declarând și semnând în fals că are studii europene. Astfel, el ar fi încasat pe nedrept 200.189 de lei.

Ce spun procurorii DNA:

  • „În cursul anului 2016, în contextul implementării de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative a proiectului finanțat din fonduri europene ce avea ca obiect „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și pentru stabilirea dezvoltării la nivel local”, inculpatul l-ar fi determinat pe responsabilul de proiect să-l angajeze pe un post de expert IT, în condițiile în care acesta nu îndeplinea cerințele fișei postului (acelea de a deține o diplomă de studii universitare și de a avea experiență în specialitate de minim 1 an).
  • Ulterior, deși inculpatul ar fi promis de mai multe ori că va aduce documentele respective care să ateste îndeplinirea condițiilor de angajare, nici până la data finalizării proiectului nu a făcut acest lucru.
  • Ca urmare a demersurilor menționate mai sus, inculpatul ar fi obținut pe nedrept suma bruta de 308.630 lei cu titlu de retribuție pentru activitatea depusă în calitate de expert IT în proiectul respectiv”.

Conform procurorilor, aceștia au dispus măsuri asigurătorii, iar până acum Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în procesul penal.

„Cumpănașu este și mason, membru al Marii Loje Naționale din România, potrivit declarației sale de interese din 2019„.

JUSTITIE SOCIAL ULTIMELE STIRI