Scandal în Marea Britanie: Armata a spionat oponenții restricțiilor, inclusiv politicieni, jurnaliști și cetățeni

Scandal în Marea Britanie: Armata a spionat oponenții restricțiilor, inclusiv politicieni, jurnaliști și cetățeni

Unitățile secrete ale armatei britanice au spionat cetățenii care au criticat politicile de restricție ale guvernului în timpul pandemiei, dezvăluie The Mail on Sunday . 

Operatorii militari din brigada „război informațional” din Marea Britanie au făcut parte dintr-o operațiune sumbră care a vizat politicieni și jurnaliști de nivel înalt care și-au exprimat îndoielile cu privire la răspunsul oficial la pandemia de Covid-19.

Ei au compilat dosare despre persoane publice precum fostul ministru David Davis, care a pus sub semnul întrebării modelul din spatele previziunilor îngrijorătoare ale mortalității, precum și despre jurnalişti precum Peter Hitchens și Toby Young.

Fostul ministru de cabinet David Davis, membru al Consiliului Privat, a declarat: „  Este scandalos că oamenii care pun sub semnul întrebării politicile guvernamentale au fost supuși supravegherii secrete”.

Documentele obținute de grupul pentru libertăți civile Big Brother Watch au dezvăluit activitatea celulelor guvernamentale, cum ar fi Unitatea „Contra-Dezinformare”, cu sediul în Departamentul pentru Digital, Cultură, Media și Sport, și Unitatea de Răspuns Rapid din Biroul Cabinetului. Cu toate acestea, cea mai secretă dintre unități este Brigada 77 MoD. Potrivit unui denunțător care a lucrat pentru brigadă în timpul restricțiilor, unitatea și-a depășit cu mult sfera de țintire a puterilor străine.

Conturile de rețele sociale ale cetățenilor britanici au fost spionate. Documentele arată că au fost însărcinate să contracareze „dezinformarea” și „narațiunile dăunătoare… de la așa-zișii experți”, cu funcționari publici și inteligență artificială pentru a cerceta rețelele sociale.

Șeful Big Brother Watch , Mark Johnson, cere închiderea unității de „contra-dezinformare” după ce au cenzurat persoanele care au pus sub semnul întrebării reglementările COVID „  Este cu adevărat subminează democrația. ” 

Guvernul a negat acest gen de activitate în public. Comentatori precum David Davis și Peter Hitchens, precum și șeful Big Brother Watch, Silkie Carlo, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea banilor publici și a puterii militare pentru polițiștii critici guvernamentali.

POLITICA SOCIAL ULTIMELE STIRI