Polițist reținut după ce a ajutat un traficant de droguri

Polițist reținut după ce a ajutat un traficant de droguri

Un ofiţer de poliţie judiciară din Capitală a fost arestat după ce ar fi accesat ilegal baza de date a Poliției pentru bani. El a primit 1.000 de euro pentru a restitui un permis de conducere unui traficant de droguri.

Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată.

”La data de 03.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, având calitatea de polițist, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (trei acte materiale).

S-a reținut faptul că, în perioada ianuarie-martie 2023, inculpatul și-a exercitat în mod nelegal atribuțiile de serviciu, efectuând o serie de acțiuni, printre care și accesarea fără drept și în mod repetat a bazei de date a Poliției Rutiere, în scopul obținerii unor foloase necuvenite, respectiv suma de 1000 euro primită cu titlu de mită, pentru restituirea permisului de conducere a unui inculpat, traficant de droguri”, se arată în comunicatul DIICOT.

În urma percheziției domiciliare efectuate la locuința inculpatului au fost identificate și ridicate  sumele de 28.224 lei și 2.920 euro, precum și mai multe documente în legătură activitatea serviciului în care este încadrat.

”În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Direcției Generale Anticorupție„, se mai arată în comunicat.

JUSTITIE SOCIAL ULTIMELE STIRI