Un transgender american, noul purtător de cuvânt al armatei ucrainene

Un transgender american, noul purtător de cuvânt al armatei ucrainene

Transgenderul Sarah Ashton-Cirillo din Statele Unite a devenit unul dintre reprezentanții oficiali ai Forțelor de Apărare ucrainene, scrie mariustuca.ro care citează Newsweek.

Kyiv Post a postat joi pe Twitter că Sarah Ashton-Cirillo „a devenit unul dintre purtătorii de cuvânt al Forțelor de Apărare”, iar munca ei pentru Ucraina a fost în curând lăudată în declarații ale Ministerului Ucrainei al Apărării și Hanna Mailar, un ministru adjunct al Apărării din Ucraina.

Ashton-Cirillo, care a lucrat în SUA ca reporter, a sosit în Ucraina în martie 2022, la scurt timp după ce Putin a început invadarea țării în februarie. După ce a fost martoră directă la război, s-a înrolat în Forțele Armate ale Ucrainei și a lucrat ca medic de luptă.

Ashton-Cirillo continuă să actioneze ca sergent subordonat în armata Ucrainei și începuse deja să lucreze pentru Forțele de Apărare Teritorială într-o serie de emisiuni în limba engleză Ukraine in the Know și Russia Hates the Truth.

„Nu am fost niciodată atât de onorat pe cât am fost să citesc declarațiile duble făcute de Ministerul Apărării al Ucrainei și de ministrul adjunct al Apărării Hanna Maliar cu privire la munca mea în numele victoriei”, a scris Ashton-Cirillo pe Twitter joi.

 „Acest sprijin oficial pentru serviciul meu în Ucraina, făcut într-o manieră atât de rapidă și publică, este validator în moduri pe care nu le voi putea descrie niciodată în mod corespunzător”.

EXTERN SOCIAL ULTIMELE STIRI