Un polițist din Caracal, beat și drogat la volan, a accidentat grav o femeie

Un polițist din Caracal, beat și drogat la volan, a accidentat grav o femeie

Un tânăr polițist a accidentat grav o femeie, marți-dimineață, 5 septembrie 2023, în municipiul Caracal din județul Olt. Șoferul, identificat după ce acesta a indicat inițial o altă persoană ca fiind la volan, a fost testat pozitiv și pentru alcool și pentru droguri.

Accidentul a avut loc la prima oră a dimineții, o femeie care se deplasa către locul de muncă fiind surprinsă de autoturismul condus de un tânăr în vârstă de 21 ani și accidentată grav.

„La data de 5 septembrie 2023, în jurul orei 5,50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe strada Vornicu Ureche, din municipiul Caracal, a avut loc un eveniment rutier. La fața locului, s-au deplasat polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Caracal. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, a fost implicat un autoturism, ce ar fi fost condus de o tânără, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Caracal și un pieton, respectiv o tânără, în vârstă de 33 de ani, din comuna Brastavățu, județul Olt. În urma evenimentului rutier, pietonul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul municipal Caracal”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În același autoturism se mai aflau doi elevi ai școlii de poliție de la Câmpina, spun surse apropiate anchetei.

„Întrucât a existat bănuiala rezonabilă că la volanul autoturismului s-ar fi aflat o altă persoană decât cea indicată inițial, polițiștii au efectuat verificări, în urma cărora s-a stabilit faptul că autoturismul a fost condus de un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Caracal, județul Olt. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, a fost testat și cu aparatul drugtest, care a indicat prezența a două substanțe psihoactive”, au mai precizat polițiștii.

În urma accidentului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, efectuându-se cercetări în continuare.

JUSTITIE SOCIAL ULTIMELE STIRI