Primarul din Mioveni, arestat pentru trafic de influență

Primarul din Mioveni, arestat pentru trafic de influență

Judecătorii Tribunalului Argeş au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu. El este acuzat de DNA de trafic de influenţă. Denunţătorul este şeful Poliţiei locale Piteşti, Nicolae Valerică, prieten al primarului de 30 de ani.

Ion Georgescu a fost reținut de DNA, sub acuzația de trafic de influență, după ce ar fi cerut mită 30.000 de euro pentru o angajare într-un spital, pe un post de conducere.

Potrivit DNA, Georgescu Ion este bănuit că, în toamna anului 2022, ar fi acceptat de la o persoană (martor) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.

Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.

Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină „promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.

La data de 04 octombrie 2023, în sediul primăriei orașului Mioveni, suspectul Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de 10.000 de euro, ocazie cu care procurorii au realizat flagrantul.

JUSTITIE SOCIAL