Surse: PNL-ul i-ar susţine pe corupții Chirica şi Alexe la alegerile din 2024

Surse: PNL-ul i-ar susţine pe corupții Chirica şi Alexe la alegerile din 2024

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri, la Iaşi, că este „mult prea devreme” să fie stabilit candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale.

„Deocamdată, Partidul Naţional Liberal este cât se poate de angajat la guvernare şi avem nevoie să ne concentrăm atenţia pe actualele provocări pe care le avem şi vedem cu toţii care este contextul de securitate. Dacă stăm acum să ne gândim şi să vorbim, deci, ce vom face peste aproape un an de zile, este mult prea devreme”, a spus Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a mai punctat că pentru desemnarea candidaţilor la alegerile locale se vor face sondaje, iar în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe şi al primarului municipiului Iaşi, Mihai Chirica, procentele rezultate în sondaje îi recomandă să fie susţinuţi să candideze şi la viitoarele alegeri.

„Noi, ca orice partid politic, că tot aţi vorbit de anumite partide politice, facem sondaje, ambii (Costel Alexe şi Mihai Chirica n.r.) în sondaje sunt la procente care îi recomandă pentru susţinerea să candideze în viitoarele alegeri”, a afirmat Ciucă.

Reamintim că preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi instigare la delapidare. El este acuzat că în perioada în care era minstru al Mediului ar fi primit 22 tone de tablă de la un fost director al combinatului siderurgic Liberty Galaţi. Anterior, el fusese trimis în judecată şi într-un dosar în care este acuzat de două infracţiuni de abuz în serviciu.

Cât despre Mihai Chirica, este greu de spus câte dosare penale are acesta.

Sursa:60m.ro

POLITICĂ SOCIAL ULTIMELE STIRI