Tragedie la Maratonul de la München: Felix, 24 de ani, s-a prăbușit în timpul cursei

Tragedie la Maratonul de la München: Felix, 24 de ani, s-a prăbușit în timpul cursei

Tragedie la maratonul de la München. Un sportiv de 24 de ani, Felix I., fotbalist la un club din Fürstenfeldbruck, s-a prăbușit și a murit, după ce a alergat doar 1 km. Încercările salvatorilor de a-l resuscita nu au avut succes. Acum se încearcă aflarea cauzei care l-a ucis subit pe tânărul sportiv, transmite Ziarul Românesc.

La un kilometru după ce a început să alerge, Felix (nr. 2788) s-a prăbușit, scrie Bild. Câteva ore mai târziu, este mort.

Duminică, peste 20.000 de alergători au luat parte la Maratonul de la München la una dintre cele șase competiții prin capitala bavareză. Dar evenimentul de alergare a fost umbrit de o moarte tragică. Un tânăr (24 de ani) s-a prăbușit pe Odeonsplatz și a fost resuscitat minute în șir de spectatori, polițiști și paramedici.

Acum, clubul său de fotbal deplânge moartea: Felix Tomaschko, fotbalist activ la SC Maisach (raionul Fürstenfeldbruck), nu a mai revenit la viață și a fost declarat mort la spital după-amiază.

Clubul a distribuit o fotografie cu Felix pe Facebook și a scris dedesubt: „Vei rămâne în inimile noastre pentru totdeauna.” Prietenii și colegii săi din sport sunt nedumeriți de ce a trebuit să moară Felix atât de devreme. „A fost un sportiv activ și nu au fost niciodată probleme la fotbal”, spune o cunoştinţă a tânărului. O femeie comentează: „De ce se întâmplă așa ceva? De neînţeles.”

Dar foarte mulți comentatori dau vina pe serul Covid. „Din păcate, de la experimentul genetic Corona, au existat o mulțime de „lucruri bruște și neașteptate”. Sincere condoleanțe rudelor.”, scrie unul.

O serie de fotografii cu tânărul de 24 de ani pot fi văzute pe site-ul Marathon-München. Râzând în mulțimea celorlalți alergători de la poarta victoriei, salutând cu degetul mare în sus. Într-una dintre ultimele fotografii, Felix nu mai arată la fel de relaxat. La aproximativ 1000 de metri distanță, la Odeonsplatz, Felix s-a prăbușit brusc. Trecătorii și polițiștii au oferit imediat primul ajutor sub formă de compresii toracice. După aproximativ șase până la șapte minute, a sosit prima ambulanță de urgență, urmată la scurt timp de altă ambulanță și pompieri.

La ora 12:51, bărbatul neînsuflețit a fost împins în ambulanță; Mașina a plecat abia la 1:04 p.m. Paramedicii au avut grijă apoi de ajutoare și de spectatorii șocați. Acum este clar: alergătorul a murit. Poliția investighează acum cauza exactă a morții.

SANATATE SOCIAL SPORT