Ponta: Ştiaţi că România este singura ţară membră NATO care plăteşte în avans armele ce ar urma să le primească prin 2030?

Ponta: Ştiaţi că România este singura ţară membră NATO care plăteşte în avans armele ce ar urma să le primească prin 2030?

Fostul premier Victor Ponta ridică o întrebare legitimă, anume de ce e România singura țară membră NATO care cumpără armament cu plata în avans, mai ales în condițiile în care are un deficit bugetar major, iar anul viitor trebuie să-l reducă la 2,9% din PIB, scrie inpolitics.ro.

”De unde reducem ca să ajungem la deficit bugetar de 2,9% din PIB anul viitor?” a întrebat Ponta în podcastul lui Robert Turcescu de la Evz.ro.

,, Eu (ca premier n.n.) aveam 1,5% din PIB pentru înarmare, acum e 2,5%. România poate zice ”domne, nu mai cumpăr nimic pentru înarmare”. Dar eu aud că tot cumpărăm, luăm F-16, F-35…Nu avem bani de hîrtie igienică, dar ne luăm lasere, sabia lui Vader. Mai luăm submarine, poate le punem pe Dâmbovița. Suntem singura țară NATO care plătește în avans. Nimeni nu plătește în avans, americanii nu cer banii în avans. Oamenii zic, ”dacă vreți voi, dați banii în avans, dar noi nu putem să vă dăm armele mai devreme de 2030”. Am dat banii în avans pe Patriot și au mers în Ucraina” a mai spus Ponta.

POLITICĂ SOCIAL ULTIMELE STIRI