O fetiţă de 5 ani a murit, iar verişorul ei e în stare gravă. Bunica lor i-ar fi spălat cu o substanţă toxică

O fetiţă de 5 ani a murit, iar verişorul ei e în stare gravă. Bunica lor i-ar fi spălat cu o substanţă toxică

O fetiţă de cinci ani a murit, iar verişorul ei, de aproape doi ani, este în stare gravă la Spitalul din Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, după ce ar fi fost spălaţi de bunica lor cu o substanţă toxică, posibil o soluţie folosită pentru deparazitarea oilor, potrivit news.ro.

Poliția, sesizată de cadrele medicale

Și sora băiețelului – o copilă de 10 ani – a fost dusă la un spital, în Slobozia, cu simptome asemănătoare. Poliţiştii au deschis o anchetă. De asemenea, a fost sesizată şi Direcţia de Protecţie a Copilului.

Poliţia a anunţat, vineri, 22 decembrie, că Poliţia Oraşului Ţăndărei a fost sesizată, joi seară, de către cadrele medicale de la Spitalul Ţăndărei despre faptul că la camera de gardă au fost aduşi doi copii, în vârstă de 5, respectiv 1 an şi 11 luni, care ar fi fost intoxicaţi cu o substanţă.

Oamenii legii au început deja investigații în acest caz dramatic. Iar după verificări, poliţiştii au stabilit că o altă fată, de 10 ani, a fost transportată la o altă unitate spitalicească din Slobozia cu simptome asemănătoare.

În cazul de față, cercetările sunt continuate de către o echipă complexă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului. De asemenea, a fost informată Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Ialomiţa. Cel mai probabil, și această instituție va face verificări în perioada imediat următoare, urmând să se comunice concluziile.

Din primele informații, fata în vârstă de 10 ani şi băiatul de un an şi 11 luni sunt fraţi, iar fetiţa de cinci ani care a murit era verişoara lor. Potrivit sursei citate, copiii ar fi fost spălaţi cu o substanţă toxică, posibil tomoxan, de către bunica lor, o femeie de 35 de ani, din Ţăndărei.

JUSTIȚIE SANATATE ULTIMELE STIRI