Ultimul grup de la Termocentrala Ișalnița s-a oprit

Ultimul grup de la Termocentrala Ișalnița s-a oprit

Programul de restructurare – închidere a celui mai mare producător de energie pe cărbune, Complexul Energetic Oltenia, se aplică fără nicio modificare, își urmează cursul decis de Virgil Popescu și în mandatul lui Sebastian Burduja. Capacitățile CEO intră, rând pe rând, în rezervă, fapt  similar cu închiderea.

”Mândria de odinioară a Complexului Energetic Oltenia,TERMOCENTRALA IȘALNITA!Opt blocuri energetice îşi turau aici motoarele şi produceau peste 1000 de megawati. Era locul în care orice energetician îşi dorea să lucreze. Rând pe rând, blocurile energetice s-au închis. Peste câteva ore ultimul grup va fi oprit și TERMOCENTRALA IȘALNIȚA va intra în program de „rezervă” pentru 2 ani”, a scris Nicușor Văduva, liderul sindical de la Ișalnița, la cumpăna dintre ani.

Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia presupune închiderea treptată a grupurilor pe cărbune și construcția de parcuri fotovoltaice cu o capacitate de 735 MW și de centrale pe gaze, una la Turceni, de 475 MW și alta la Ișalnița, de 850 MW.

Tinmar şi ALRO au fost selectate pentru a construi, în parteneriat cu CEO, cele două grupuri pe gaze.Până acum, însă, investițiile sunt doar pe hârtie.

ENERGIE ULTIMELE STIRI