Cristi Danileț, pensionar special la 48 de ani, cu peste 16.000 de lei pe lună

Cristi Danileț, pensionar special la 48 de ani, cu peste 16.000 de lei pe lună

Secția pentru judecători a CSM are pe ordinea de zi din 10 ianuarie cererea de pensionare depusă de judecătorul Cristi Danileț (48 de ani). Acesta este în prezent magistrat la Tribunalul Cluj.

Cristi Danileț s-a întors în magistratură în primăvara anului trecut, după ce a câștigat și al treilea proces cu Inspecția Judiciară.

Cristi Danileț se pensionează la vârsta de 48 de ani

Judecătorul Cristi Danileț a fost exclus din magistratură de CSM pentru prima oară în decembrie 2021. Atunci a fost acuzat în urma unor manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe rețelele de socializare.

Apoi au mai urmat două excluderi. Prima a fost legată de faptul că a făcut politică prin participarea la activitatea unor ONG-uri din care făcea parte. A doua excludere a fost legată de exercitarea funcției cu gravă neglijență.

În urmă cu doi ani,  Cristi Danileț a fost premiat de Grupul pentru Dialog Social (GDS) pentru activitatea sa din anul 2021.

Judecătorul a devenit cetățean al Republicii Moldova în noiembrie 2022

În noiembrie 2022, Cristi Danileț devenea cetățean al Republicii Moldova, în urma unui decret semnat de președintele Maia Sandu. Acum, acesta a anunțat că se retrage din activitate:

„Vine un moment când spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult. Acum, am ajuns la un astfel de moment, al carierei mele. După 25 de ani, mă opresc cu activitatea în magistratură”, a scris Danileţ pe Facebook, vineri.

În declarația din 2022, care acoperă anul fiscal 2021, Danileț declară un salariu anual, încasat la Tribunalul Cluj Napoca, de 194.585 de lei, plus „diferențe salariale” de 46.530 de lei.

Judecătorul avea și un contract cu Fundația World Vision, un ONG care acţionează mai ales în mediul rural, pentru copii, de unde a câștigat 2.476 de lei, a încasat circa 11.500 de lei din diferite drepturi de autor, plus 5.000 de lei de la o universitate din Iași.

Cristi Danileț se va bucura de o pensie de peste 15.000 de lei

Judecătorul a spus că s-a săturat să facă naveta la Cluj de la Oradea:

„Am depus cererea de pensionare la Consiliul Superior al Magistraturii și sper să fie aprobată, pentru ca apoi președintele României să semneze decretul de eliberare din funcție”, a declarat, vineri, pentru Bihoreanul, judecătorul Cristi Danileț.

În 2021, având în vedere că a încasat aproximativ 20.000 de lei lunar, Danileț va avea o pensie de peste 16.000 de lei, echivalentul a 80% din salariu.

JUSTIȚIE ULTIMELE STIRI