Fost polițist, ridicat de mascați după ce și-a amenințat vecina cu moartea

Fost polițist, ridicat de mascați după ce și-a amenințat vecina cu moartea

Un fost polițist, în prezent pensionar, s-a baricadat în casă după ce a făcut scandal în bloc și a amenințat cu moartea o vecină.

La faţa locului s-au deplasat echipa din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi o echipă de negociatori, într-un final el fiind ridicat şi dus la audieri.

După ce anchetatorii au intrat în casa bărbatului, aceștia au găsit arme acolo.

”În interiorul imobilului, în cadrul percheziției domiciliare, polițiștii au găsit 2 arme letale (pistoale), deținute în baza unei autorizații valabile, precum și 1 pistol, neletal, supus autorizării, pentru care avea certificat de deținător, toate fiind păstrate în condițiile prevăzute de lege”, a transmis Poliția Capitalei după ce bărbatul a fost capturat.

Totul a început în noaptea de dumincă spre luni, într-un imobil de pe Şosea Viilor, în sectorul 5 al Capitalei. Bărbatul făcea zgomot în casă. Femeia l-a rugat să se potolească, însă acesta a trecut la ameninţări, iar la ora 3.30 a coborât din casă, a spart geamul casei femeii şi a ameninţat-o cu moartea.

Când femeia a reuşit să scape a sunat la 112. Bărbatul s-a baricadat în casă şi de atunci refuză să deschidă.

În jurul orei 5.55, Secţia 18 poliţie a fost sesizată cu privire la faptul că un bărbat ar fi distrus geamul de la locuinţa unei femei.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, au constatat că cele sesizate se confirmă şi au efectuat cercetarea la faţa locului.

Ulterior, Secţia 18 de poliţie a fost sesizată din nou cu privire că femeia ar fi fost ameninţată cu acte de violenţă de către bărbatul în cauză.

Poliţiştii au revenit la adresă şi au constatat că bărbatul s-a închis în locuinţă şi ar fi refuzat orice comunicare cu poliţiştii.

La faţa locului, s-a deplasat o echipă din cadrul Serviciului pentru acţiuni speciale şi o echipă de negociatori din cadrul Poliţiei Capitalei.

Din cercetări a reieşit că femeia a mai fost ameninţată cu acte de violenţă şi în alte situaţii. Bărbatul a fost imobilizat în urma pătrunderii în imobil de către Serviciul pentru acţiuni speciale.

Fostul poliţist din București, care şi-a amenințat cu moartea vecina, a fost pus sub control judiciar. 

Cine este fostul polițist care s-a baricadat 9 ore în casă după ce și-a amenințat vecina

Numele său a fost vehiculat în scandalul privind microfoanele din locuința fostului ministru de Interne, Carmen Dan.

La acest moment, bărbatul mai este cercetat în alte 2 dosare penale, astfel:

•    La data de 19 mai 2022, în urma unui conflict cu o persoană care a parcat autoturismul în fața porții  ce face accesul în curtea imobilului unde locuiește bărbatul, cel în cauză ar fi distrus pneurile mașinii și ar fi amenințat persoana vătămată.

•    La data de 7 iunie 2022,  acesta l-ar fi amenințat cu acte de violență pe bărbatul care, în cursul zilei de 19 mai 2022, ar fi parcat în fața imobilului.

 Dosarele penale se află în lucru la Secția 18 Poliție, cercetările fiind efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5”, a transmis Poliția Capitalei.

Bărbatul se numește Cătălin Coman, fost polițist, al cărui nume a fost vehiculat într-un mare scandal declanșat la finele anului 2017,  după ce fostul ministru de Interne Carmen Dan a anunțat că a găsit microfoane plantate în locuința sa, potrivit Antena 3 CNN.

JUSTIȚIE ULTIMELE STIRI